Helyszínünk

A Walter Étterem & Rendezvényház a tatabányai Turul-emlékmű szomszédságában számos programlehetőségnek ad otthont. A minket körülvevő környezet pihenés és szórakozás helyszínéül egyaránt szolgálhat. Ezen a mesés erdős területen várjuk Kedves Vendégeinket éttermünkbe és külső teraszunkra! Célunk, hogy a tatabányán élők, az ide látogató kirándulók és a rendezvény/esküvői helyszínt kereső személyek is megtalálják nálunk a számukra megfelelő helyet. Kollégáink hitvallása az igazi vendéglátás és a vendégek családias kiszolgálása.

ingyenes parkolás akadálymentesített gyerekbarát, gyereksarok állatbarát kültéri lehetőségek
Látnivalók

Turul-emlékmű: A város fölé magasodó Kő-hegy kiugró mészkőszirtjén áll a 1907-ben, a bánhidai csata emlékére állított emlékmű. A 8 m magas, kövekből épült talapzaton álló, a karmai közt Árpád kardját tartó és a fején koronát viselő turul közel 15 méteres szárnyfesztávjával Európa legnagyobb fémből készült madara. Az emlékmű Donáth Gyula szobrászművész tervei alapján készült, 1992. évi felújítása pedig Madarassy Walter művész nevéhez kapcsolódik, aki után az éttermünk is kapta nevét.

Szelim-barlang: A Kőhegy oldalában 310 méter magasan, a Turul-emlékműtől 200 méterre található. A környék legszebb kirándulóhelye. Mintegy 45 méter hosszú, 12-14 méter széles, több oldalága és két bejárata van. A 40 ezer éves barlangot az 1930-as években kezdték feltárni, benne az ősember kőszerszámaira és csontjaira bukkantak. A legenda szerint a török hódoltság idején Szelim szultán a barlangba menekült hét falu népét a bejáratnál rakott máglya füstjével megfojtotta.

Borboltunk

Éttermünkben a Neszmélyi borvidék tételei nem csak helyben fogyaszthatóak vendégeink számára, hanem a Walter Borbolt kínálatából közvetlenül meg is tudják vásárolni otthoni fogyasztásra vagy akár ajándékba.
A borvidék: A Neszmélyi Borvidék egy cca 1.500ha területű borvidék, keleten a Pilis nyugati lába, északon a Duna határolja, főként a Gerecse és a Vértes lankáin terül el, bő kétezer-kétszáz éve ad otthont szőlőtőkéknek. Elhelyezkedése miatt (északon van) úgynevezett „coolclimate” borvidék, vagyis a hőösszeg alacsonyabb, mint a magyar országos átlag, csapadékosabb, de szelesebb is. Talaja nagyrészt löszön kialakult különböző erdőtalajok és mészkövön kialakult rendzina. A Duna hőkiegyenlítő hatása miatt a folyóhoz közel a dombok északi oldala is remek otthont ad a szőlőnek. Nagyrészt fehér fajták a jellemzőek (irsai, cserszegi, sauvignon, szürkebarát, muskotály, olaszrizling, rizlingszilváni stb.). Az itt készült fehérborokat a hűvös jelleg, az illatosság, a magasabb savtartalom, frissesség-ropogósság jellemzi, a vörösborok inkább könnyűek, mint testesek, a tanninbomba jelleg (pl.: Villány) helyett a gyümölcsös karaktert tudják remekül bemutatni.

ELÉRHETŐSÉGEINK
2800 Tatabánya Külterület,
Panoráma út 0165/4 hrsz
Átmenetileg zárva

Copyright @ 2020  Walter Étterem & Rendezvényház. | ÁSZF